Dip majonezowo-miodowy

Dip majonezowo-miodowy to zdecydowanie mój ulubiony dip 😉 Uwielbiam go jako dodatek do ryżu, shoarmy, czy grilla. Za sprawą miodu jest lekko słodki co świetnie się komponuje się z większością mięs. Na zdjęciu podany w towarzystwie indyjskich chlebków naan.

Dip majonezowo-miodowy

Dip majonezowo-miodowy

Składniki:

  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • sól

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż miód się rozpuści. Doprawiamy do smaku szczyptą soli. 

Podajemy jako dodatek do smażonych i grillowanych mięs, ryżu, czy drożdżowych chlebków pita lub naan. Będzie również świetnym dodatkiem do domowych hamburgerów, czy frytek.

Smacznego 😉

Dip majonezowo-miodowy

Dip majonezowo-miodowy

2 komentarzy

Dodaj komentarz