Dip majonezowo-miodowy to zdecydowanie mój ulubiony dip 😉 Uwielbiam go jako dodatek do ryżu, shoarmy, czy grilla. Za sprawą miodu jest lekko słodki co świetnie się komponuje się z większością mięs. Na zdjęciu podany w towarzystwie indyjskich chlebków naan.
Dip majonezowo-miodowy
Składniki:
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
- 1,5 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka płatków chilli
- sól
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż miód się rozpuści. Doprawiamy do smaku szczyptą soli.
Podajemy jako dodatek do smażonych i grillowanych mięs, ryżu, czy drożdżowych chlebków pita lub naan. Będzie również świetnym dodatkiem do domowych hamburgerów, czy frytek.
Smacznego 😉
Świetny przepis! Akurat dziś idę na grilla, więc się przyda 😉
Bardzo dziękuję 😉