Pasta z tuńczyka i oliwek

Pasta z tuńczyka i oliwek jest idealna do kanapek, zwłaszcza dla osób które nie przepadają za wędliną. Oczywiście możecie ją podprawić jogurtem, a nawet zwykłą oliwą z oliwek i cytryną. W każdej postaci jest pyszna 😉

Pasta z tuńczyka i oliwek

Pasta z tuńczyka i oliwek

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju
  • około 10 zielonych oliwek
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • sól

Tuńczyka odsączamy. Oliwki kroimy w drobną kostkę i dodajemy je do tuńczyka. Doprawiamy go posiekanym koperkiem, pieprzem, solą i majonezem. Dokładnie mieszamy.

Smacznego 😉

Pasta z tuńczyka i oliwek

Pasta z tuńczyka i oliwek

Dodaj komentarz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.