Dzisiaj mam dla Was pomysł na szybki i fenomenalny w smaku dodatek do obiadu. Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty jest najsmaczniejsza właśnie w tym okresie, kiedy na straganach dostępne są młode główki czerwonej i białej kapusty. W okresie zimowym poszatkowane kapusty musimy sparzyć, żeby nie były zbyt twarde i łykowate.
Surówka wygląda ładnie i na pewno zaciekawi nie jednego domownika.
Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty
Składniki:
- 1/2 małej główki białej kapusty
- 1/2 małej główki czerwonej kapusty
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- pieprz
- sól
Kapustę czerwoną i białą szatkujemy. Dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. I gotowe 🙂
Smacznego 😉
Akurat mam kapustkę w lodówce, wiec chętnie wypróbuję ten przepis.
Życzę smacznego 😉