Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty

Dzisiaj mam dla Was pomysł na szybki i fenomenalny w smaku dodatek do obiadu. Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty jest najsmaczniejsza właśnie w tym okresie, kiedy na straganach dostępne są młode główki czerwonej i białej kapusty. W okresie zimowym poszatkowane kapusty musimy sparzyć, żeby nie były zbyt twarde i łykowate.

Surówka wygląda ładnie i na pewno zaciekawi nie jednego domownika. 

Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty

Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty

Składniki:

  • 1/2 małej główki białej kapusty
  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • sól

Kapustę czerwoną i białą szatkujemy. Dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. I gotowe 🙂

Smacznego 😉

Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty

2 komentarzy

Dodaj komentarz