Świeże i kruche warzywa polane pysznym sosem na basie musztardy francuskiej i oliwy z oliwek. No czy może być jakiś lepszy dodatek do grilla?
Nie wyobrażam sobie grillowanego mięsa bez sałatki. Oto jedna z klasycznych, bardzo prostych i szybkich propozycji na taką sałatkę 😉
Sałatka na grilla
Składniki:
- duża główka sałaty
- 2 średnie ogórki gruntowe
- 2 pomidory
- puszka kukurydzy
Sos:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżeczka miodu
- pieprz
- sól
Warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na małe kawałki, a ogórki kroimy na plasterki razem ze skórką. Z pomidora pozbywamy się nasion i kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy i dorzucamy do warzyw.
Do słoiczka wrzucamy wszystkie składniki na sos. Zakręcamy go i wstrząsamy kilka razy, żeby składniki dokładnie się połączyły. Tak przygotowanym sosem polewamy warzywa i dokładnie wszystko mieszamy.
Smacznego 😉
Witaj! Jesteśmy zbiorem blogów kulinarnych, promującym przepisy blogerów. Jeśli chcesz zwiększyć liczbę odwiedzin swojego bloga i pozyskać nowych fanów, to serdecznie zapraszamy do rejestracji na http://www.katalogsmakow.pl
Dziękuję za informację. Blog czeka już na akceptację 😉