Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Dzisiaj mam dla Was przepis na szybką surówkę na bazie kapusty pekińskiej. Takie surówki mają to do siebie, że można je zrobić praktycznie ze wszystkiego 😉 Stanowi idealny dodatek do jesiennych i zimowych obiadów.

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Składniki:

  • połowa kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • ogórek zielony
  • 5-6 rzodkiewek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • pieprz
  • sól

Kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa myjemy. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dorzucamy do kapusty. Ogórka kroimy w półksiężyce, a rzodkiewkę w plasterki. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i śmietanę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki.

Smacznego 😉

Share on FacebookPrint this pagePin on Pinterest

Dodaj komentarz