Surówka pomidorowo-brzoskwiniowa

Dzisiejsza propozycja to surówka pomidorowo-brzoskwiniowa. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu, aczkolwiek jest połączeniem niebanalnym. Co więcej przygotowana z sezonowych warzyw smakuje niewiarygodnie. W oryginalnym przepisie głównymi składnikami są pomidory, brzoskwinie i mięta. Jednakże ja postanowiłam dodać jeszcze nektarynkę, która dodała ciekawego smaku, zwłaszcza, że w przeciwieństwie do brzoskwini była bardzo dojrzała.

2015-08-08_12.41.05

Surówka pomidorowo-brzoskwiniowa

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 1 średnia nektarynka
  • 1 średnia brzoskwinia
  • 10 listków mięty
  • kilka listków sałaty
  • sok z połowy cytryny lub limonki
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • sól

Z brzoskwini i nektarynki usuwamy pestki, kroimy je w kostkę. Pomidory oraz miąższ owoców kroimy w kostkę, drobno siekamy listki mięty i wszystko wrzucamy do miski. Doprawiamy do smaku sokiem, solą, pieprzem i oliwą z oliwek, to ona nada naszej surówce niepowtarzalnego smaku. Podajemy ją na listkach sałaty.

Smacznego:)

Share on FacebookPrint this pagePin on Pinterest

Dodaj komentarz