Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka

Dzisiaj zdrowo, fit i zielono, czyli surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka, która podbiła ostatnio moje serce. Jest nie tylko zdrowa, ale i genialnie pasuje do dań z kurczaka! Chodź podejrzewam, że z wieprzowym lub wołowym sosem też jest pyszna. Co tu dużo mówić, koniecznie jej spróbujcie, a zapewniam, że zagości na stałe w Waszym menu 😀

Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka

Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka

Składniki:

  • 1/2 małej kapusty penińskiej (lub 1/3 dużej)
  • około 100 g świeżego jarmużu
  • 2 średnie marchewki
  • 1 duże jabłko
  • około 200 – 250 g jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól

Na początku siekamy kapustę. Jarmuż dokładnie myjemy, odcinamy większe stwardniałe kawałki, a następnie kroimy w małe kawałki. Marchewki i jabłko obieramy. Później ścieramy je na tarce o dużych oczkach. 

Wszystkie składniki łączymy w misce, dodajemy jogurt, cukier, sól i dokładnie mieszamy.

Smacznego 😉 

Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka

4 komentarzy

Dodaj komentarz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.