Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych

Nowy Rok rozpoczynamy przepisem na surówkę.  Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych to przepis łatwy, szybki i bardzo smaczny. Idealny dodatek praktycznie do wszystkich mięs, czy ryb. Kapusta pekińska to bardzo wdzięczny produkt do stworzenia surówek. Świetnie łączy się praktycznie ze wszystkimi warzywami i to zarówno tymi świeżymi, jak i przetworzonymi. Z drugiej połowy kapusty możecie przygotować TĘ SURÓWKĘ następnego dnia.

Surówka z kapusty pekińskiej kukurydzy i ogórków kiszonych

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych

Składniki:

  • 1/2 dużej kapusty pekińskiej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczku koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • sól

Najpierw drobno szatkujemy kapustę i wrzucamy do miski. Następnie odsączamy kukurydzę i dorzucamy do kapusty. Później kroimy ogórki kiszone w kostkę i dodajemy do warzyw.

Surówkę doprawiamy do smaku pieprzem i solą, a następnie dodajemy majonez i jogurt. Na koniec dorzucamy drobno posiekany koperek i wszystko dokładnie mieszamy.

Smacznego 😉

Surówka z kapusty pekińskiej kukurydzy i ogórków kiszonych

Dodaj komentarz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.