Surówka z kapusty pekińskiej z sosem francuskim

Najprostsze rozwiązania są najlepsze! Uwielbiam surówki oparte na jednym, maksymalnie dwóch składnikach. Kocham mizerię, surówkę z kapusty i marchewki, czy klasyczne gotowane buraczki. <3 Surówka z kapusty pekińskiej z sosem francuskim to jedno z takich pysznych i banalnych dodatków. Oczywiście można ją urozmaicić innymi warzywami, ale czy warto poprawiać coś co już samo w sobie jest pyszne? 😀

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem francuskim

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem francuskim

Składniki:

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki ziarnistej musztardy francuskiej 
  • 1 łyżka miodu
  • pieprz
  • sól

Rozpoczynamy od poszatkowania drobno kapusty pekińskiej. Wrzucamy ją do miski, a następnie doprawiamy ją solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Później w drugiej miseczce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą jogurt, majonez, sok z cytryny, musztardę i miód. Następnie sos dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.

Idealny dodatek zarówno do mięsnych sosów, smażonych mięs, czy ryb.

Smacznego 😉

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem francuskim

2 komentarzy

Dodaj komentarz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.