Zapowiada się piękny weekend więc na pewno skusicie się na grilla. Dzisiaj trochę kontrowersyjny przepis. 😉 Jedni ją kochają (tak jak ja), inni wręcz nienawidzą. Mowa oczywiście o wątróbce ;D Grillowana wątróbka w boczku to ostatnio hit naszego domowego grilla. Jest świetną przekąską w oczekiwaniu na pozostałe pyszności. Fani wątróbki na pewno będą zachwyceni 😉
Przepis banalnie prosty z wykorzystaniem tylko dwóch składników, a efekt fenomenalny!
Grillowana wątróbka w boczku
Składniki:
- wątróbka drobiowa (tyle sztuk ile chcemy)
- cieniutkie plasterki boczku wędzonego (tyle plasterków ile wątróbki)
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, dokładnie myjemy i osuszamy. Każdą z nich owijamy w plasterek boczku i spinamy wykałaczką.
Smażymy na rozgrzanym grillu kilka minut, aż boczek stanie się chrupiący, a wątróbka upieczona w środku. I gotowe! Najlepiej smakuje w towarzystwie aromatycznych sosów, np. czosnkowego.
Smacznego 😉