Fishburger

Chyba każdego z nas nachodzi czasem ochota na jakiegoś fast food’a. Ja właśnie dzisiaj miałam straszną ochotę na fishburgera. A ponieważ nie lubię chodzić do restauracji typu fast food, to postanowiłam przygotować go sama. Jednak z powodu ograniczonego czasu i dlatego, że byłam strasznie głodna sięgnęłam po mrożone paluszki rybne i gotowe bułki do hamburgerów.

Mówiąc szczerze to nie przepadam za gotowymi półproduktami. Sięgam jednak po nie czasami kiedy potrzebuję przygotować coś bardzo szybko.

Fishburger

Fishburger

Składniki:

(4 porcje)

  • 4 bułki do hamburgerów
  • opakowanie paluszków rybnych – 300g
  • kilka garści roszponki lub innej sałaty
  • 4 plasterki sera chedar
  • sos tatarski z tego przepisu (połowa porcji)
  • olej do smażenia paluszków rybnych

Opcjonalnie: pomidor, ogórek i inne warzywa które lubicie 😉

Paluszki rybne smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu lub w piekarniku według instrukcji na opakowaniu. Piekarnik nagrzewamy do 200°C i wkładamy do niego przekrojone bułki na 2-3 minuty. W międzyczasie myjemy i osuszamy roszponkę. Kiedy wszystkie składniki mamy gotowe układamy kolejno:

  1. spód bułki
  2. roszponkę
  3. ser
  4. 2-3 paluszki rybne
  5. 1-2 łyżki sosu tatarskiego
  6. górę bułki

I gotowe. Najlepiej podawać z frytkami.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz