Wiem, wiem, że to banał. Ale wiecie jak jest, każdy ma swój przepis na taką pastę. W sumie „przepis” to zbyt duże słowo, zazwyczaj robimy ją z tego co akurat jest pod ręką. Przynajmniej ja tak mam ;D Ja najbardziej lubię taką z duża ilością koperku, odrobiną czosnku i majonezem. I właśnie na tak idealną (jak dla mnie) pastę podam Wam przepis 😉
Pasta jajeczno-serowa
Składniki:
- 4 jajka
- 150 g sera żółtego
- 1 mały ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany 18%
- posiekany koperek
- pieprz
- sól
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Jajka i ser ścieramy na tarce o małych oczkach lub, tak jak ja, dzielimy je na mniejsze kawałki, wrzucamy do melaksera i dokładnie rozdrabniamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (lub czosnek granulowany), majonez, śmietanę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego 😉
Idealna na śniadanie do domowego chleba.: )
https://julias-cooking.com/
Dokładnie 😉