Pasta jajeczno-serowa

Wiem, wiem, że to banał. Ale wiecie jak jest, każdy ma swój przepis na taką pastę. W sumie „przepis” to zbyt duże słowo, zazwyczaj robimy ją z tego co akurat jest pod ręką. Przynajmniej ja tak mam ;D Ja najbardziej lubię taką z duża ilością koperku, odrobiną czosnku i majonezem. I właśnie na tak idealną (jak dla mnie) pastę podam Wam przepis 😉

Pasta jajeczno-serowa

Składniki:

  • 4 jajka
  • 150 g sera żółtego
  • 1 mały ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • posiekany koperek
  • pieprz
  • sól

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Jajka i ser ścieramy na tarce o małych oczkach lub, tak jak ja, dzielimy je na mniejsze kawałki, wrzucamy do melaksera i dokładnie rozdrabniamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (lub czosnek granulowany), majonez, śmietanę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego 😉

Share on FacebookPrint this pagePin on Pinterest

2 komentarzy

Dodaj komentarz